























اخبار مجموعه


💠 ۵ اسفندماه روز مهندس بر شما مهندس عزیز مبارک باد🎉💐



💠میلاد امام جواد علیه السلام مبارک باد🎉🎉



💠ولادت امام باقر علیه السلام بر تمامی شیعیان جهان،گرامی باد💐💐

ولادت حضرت زهرا سلام الله علیها و روز زن بر تمامی مسلمانان گرامی باد🌹🌹
اخبار پایه یازدهم
اخبار پایه دوازدهم
اخبار واحد فرهنگی
اخبار واحد پژوهشی
نگاهی به یک کتاب صوتی
کتاب صوتی خسرو و شیرین
هنگامی که سلطان ارسلان سلجوقی از شاعر بزرگ دوران، نظامی گنجهای، خواست تا داستانی عاشقانه بسراید، حتی موضوع و شخصیتهای آن را مشخص نکرد. نظامی هم داستان عشق خسرو و شیرین را انتخاب کرد. گفته میشود که این ماجرا واقعی است و در همان حوالی محل زندگی شاعر اتفاق افتاده است. نظامی خودش داستان این عشق را شیرینترین داستان عاشقانهی دنیا میدانست. منظومهی خسرو و شیرین آنقدر ماندگار و عمیق بود که پس از او شاعران مختلف، این روایت را بازسرایی کردند. نظامی تحت تاثیر شاهنامهی فردوسی و منظومهی ویس و رامین فخرالدین اسعد گرگانی، این منظومه را سروده است. امیرخسرو دهلوی، وحشی بافقی و وصال شیرازی از کسانی هستند که پس از نظامی، اشعاری دربارهی این داستان سرودهاند. نظامی برای سرودن ۶۱۵۰ بیت این کتاب چیزی بیشتر از ۱۶ سال وقت صرف کرد. بسیاری معتقدند نظامی این منظومه را پس از درگذشت همسر محبوبش، آفاق، نوشته است. تاثیر این کتاب در ادبیات جهان تا جایی است که گفته میشود «ساموئل ریچاردسون»، نویسندهی معروف انگلستان در قرن هفدهم، کتاب «پاملا» را با الهام از خسرو و شیرین نظامی نوشته است.
داستان از آنجا شروع میشود که خسروپرویز، پادشاه بزرگ ساسانی زاده میشود و از همان کودکی تحت آموزش و تربیت درباری قرار میگیرد. روزی خسرو با همراهان خود به شکار میرود. آنها شب را در خانهی دهقانی در همان حوالی سر میکنند و به شادی و چنگ و نوا مشغول میشوند. صبح روز بعد، یکی از اسبهای آنها به زمین دهقان میرود و از محصولش میخورد. یکی از غلامان هم هوس غوره میکند. بهاین ترتیب محصول کشاورز را تباه میکنند. هنگامی که خبر به گوش پدر خسرو، هرمز چهارم میرسد، بسیار خشمگین میشود. او دستور میدهد که اسب را بکشند، غلام و خانه را به دهقان ببخشند و چنگ را هم بشکنند. اما از گناه خسرو میگذرد و او را میبخشد. همان شب خسرو خواب پدربزرگش، خسرو انوشیروان را میبیند. انوشیروان به خسرو مژده میدهد که بهجای چهار خسرانی که دیده، چهار پاداش بزرگ دریافت خواهد کرد: شیرین دلبر، اسب زیبایش شبدیز، تخت شاهی و موسیقیدانی بزرگ و پرآوازه. و این پیشگویی آغاز ماجراهایی شگرف و پرفراز و نشیب است.
نظامی با نام کامل جمالالدین ابومحمد الیاس بن یوسف بن زکی بن مؤید، از شاعران و داستانسرایان معروف ادبیات فارسی است. تاثیر آثار نظامی در شعر و ادب فارسی تا حدی است که او را با نام پیشوای داستانسرایی در ادبیات فارسی هم میشناسند. مهارت او فقط شناخت کامل زبان فارسی و داستانسرایی نبود. او در نجوم، فقه، علوم اسلامی و زبان عربی هم دانش بالایی داشته است. نظامی از آن دسته شاعرانی است که از زندگی و وقایع زندگیاش اطلاعات زیادی در دست نیست. تمام اطلاعات موجود، از دل ابیات یا گفتهها و شنیدههایی در طول تاریخ از او به جا مانده است. با این حال «وحید دستگردی» که روی زندگی نظامی تحقیقات زیادی انجام داده معتقد است که زادبوم نظامی همان شهر گنجه است، اما به دلیل این که در تمام آثارش عراق را ستایش کرده و همواره به دیدار عراق میرود، عراقیالاصل بودن او مسلم است. «مخزن الاسرار»، «لیلی و مجنون»، «هفت پیکر»، «اسکندر نامه» از معروفترین آثار او هستند. در کنار منظومههای داستانی او، دیوان قصاید و غزلیات این شاعر بزرگ هم جایگاه ویژهای در ادبیات فارسی دارد. داستانسرایی در زبان فارسی پیش از نظامی هم وجود داشته، اما این نظامی بود که توانست جایگاه ویژهای در ادبیات غنایی ایران ایجاد کند.

نگاهی به یک کتاب
اثر برگزیده سی و ششمین جایزه کتاب سال
الف لام خمینی
نام کتاب
الف لام خمینی
نویسنده:
هدایتالله بهبودی
انتشارات
انتشارات مؤسسهی مطالعات و پژوهشهای سیاسی
موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی تألیف زندگینامه رهبر فعلی و بنیانگذار جمهوری اسلامی را در برنامه کاری داشت که البته به دلایلی نوشتن زندگینامه آیتالله خامنهای را جلو انداخت تا بتواند در برابر تحریفهایی که خصوصاً خارج کشور صورت میگیرد یک اقدام عملی انجام داده باشد والا بهصورت طبیعی اول باید زندگینامه امام خمینی نوشته میشد. آن کتاب منتشر شد و الحمدالله کارکردهای داخلی و خارجی خود را هم داشت که وقتی آن پیشنهاد به من داده شد من پذیرفتم و به لطف خدا به سرانجام رسید.
وقتی پیشنهاد نوشتن کتاب زندگینامه امام خمینی را به من دادند به واسطه علقه به امام آن را بهعهده گرفتم و بعد از پنج سال کار تحقیق و نوشتار تمام شد. درباره این کتاب نگرانی خاصی نداشتیم چرا که پیش از این زندگینامههایی ناقص از امام منتشر شده بود اما وقتی کتابی منتشر میشود و زمان میگذرد زمان اسناد و مدارک و گفتهها و خاطرات جدیدی هم به عرصه میآید که شاید در منابع قبلی دیده نشده باشد، بنابراین اگر یک سیر درست تاریخنگاری و تاریخپژوهی در کشور وجود داشته باشد نوشتن از موضوعات، اشخاص، جریانهای واحد هر چند دهه باید تجدید شود، بنابراین «الف لام خمینی» آخرین کتاب در مورد زندگینامه حضرت امام است تا زمانی که اسناد و مدارک و یادماندههای جدیدی منتشر شود و در واقع این کتاب آجری است روی آجرهای قبلی
اسناد مرتبط با امام پیش از این در پنججلد اسناد شهربانی و ۲۲جلد مربوط به ساواک منتشر شده بود اما من از موسسه مطالعات و پژوهشهای سیاسی خواستم که اصل اسناد امام در ساواک را در اختیار من قرار بدهند تا برخی اسنادیرا که به هر دلیلی در این کتابها نیامده است در استنباطها و استنتاجهای خودم دخالت بدهم. ما اخیراً به یکی، دو نسخه خطی رسیدیم -که البته اطلاعات بسیار کمی درباره امام داشت- و از اطلاعات آن استفاده کردیم. برخی مصاحبهها هم ناگفتههایی از زندگی امام داشت که مورد استفاده ما قرار گرفت. این کتاب را نمیتوانیم بگوییم حاوی اسناد متعدد منتشر نشده است بلکه میتوان گفت نگاه و نگرشی جدید هست و تحلیلهای نسبتاً تازهای نسبت به منابع پیشین انجام داده است.
یکی از مسائلی که پژوهشگران را رنج می دهد بحث کمبود اسناد و مدارک است. خاصه این که کتابی هم قرار باشد درباره زندگی امام خمینی نوشته شود. بهبودی درباره این که این مسئله چگونه مدیریت کرده است گفت: اگر دو کتاب اقلیم خاطرات خانم فاطمه طباطبایی و خاطرات بانوقدس همسر امام منتشر نشده بود ما دستمان در مورد زندگی امام تا پیش از سال ۴۲ خالی بود. این دو منبع کمک بسیاری به ما کردند تا حرفهای نگفته زندگی امام را بگوییم البته که هنوز حرفهای بسیاری در مورد زندگی امام هست.
برای کسی کهبا تاریخ سروکار دارد کمبود اطلاعات یک دردسر دارد و زیادی اطلاعات هم دردسرهای خاص خودش را دارد. با وجود این چون نگاه من به زندگی امام همراه با زمانه ایشان بوده این جاهای خالی با یادآوری زمانه امام تا حدی پر شده و خواننده وقتی زندگی امام تا قبل از سال ۴۲ را میخواند احساس خلأ نمیکند و تا حد زیادی سیراب میشود.
چهرههای بزرگ و بزرگوار تاریخ بر دوگونه هستند: آنان که میهمان تاریخ هستند و آنان که تاریخ را میهمان خود میکنند. آن که به میهمانی تاریخ آمده است، مثل همه میهمانها، جایگاه «خود» را جستجو میکند و به نگاه و رفتار و کردار و قضاوت و توجه میزبان (در اینجا تاریخ) میاندیشد و مشغول است؛ و کارش در این «به خود اندیشی» و توجه به «خود»، گاه تا مرز بی اعتناییهای خسرانبار به منافع و مصالح «قوم» پیش میرود. اما آنکه تاریخ را میهمان خود میکند، به تنها چیزی که نمیاندیشد، «خود» و «قضاوت تاریخ» درباره خود است.
انبیا و اولیا همان بزرگانی هستند که تاریخ میهمان آنها است. آنها قبل از شکستن بتها و درهم شکستن قدرت طاغوتها، بت «خود» را شکستهاند؛ و از همین رو است که به «قضاوت تاریخ» درباره خود کاری ندارند؛ رسالتی بر دوش خویش احساس میکنند و به انجام رساندن آن را وظیفه و «تکلیف» خویش میدانند. خمینی از این قبیله بود.

سوالی در ذهن دارید؟
جهت تسریع در رفع مشکلات دانشآموزان و پاسخگویی به سؤالهایتان، دستیاران مسئول پایه کمک حال شما خواهند بود
نیاز به مشاوره دارید؟
در کنار حضور مشاور با سابقه دبیرستان، مسئولین پایه افرادی با تجربه برای راهنمایی شما در زمینههای آموزشی و تربیتی هستند
با ما در ارتباط باشید
اولیا و دانشآموزان گرامی میتوانند از طریق سایت و سایر راههای ارتباطی پیشنهادات و انتقادات خود را با مدیریت مجموعه درمیان بگذارند
معاونت آموزشی – پیش دانشگاهی
معاونت آموزشی – پیش دانشگاهی
معاونت آموزشی – پیش دانشگاهی
لینک های مرتبط
ارتباط با ما
آدرس :
بزرگراه رسالت، خ استاد حسن بناشمالی ، نرسیده به میدان ملت، سه راه پیاله، خیابان ابولحسنی، پلاک 78 دبیرستان سلام شهید زین الدین.
شماره تماس :
۰۲۱-۲۲۵۱۳۷۹۵
۰۲۱-۲۲۵۳۶۸۷۲
۰۲۱-۲۲۵۳۵۹۵۵
درباره ما
دبیرستان سلام شهید زین الدین، با کادری مجرب و متخصص در امور آموزشی و تربیتی سعی در پرورش و رشد دانش آموزان خود دارد.
حرکت در مسیر رشد برای رسیدن به سقف توانایی های دانش آموزان هدف اصلی این مجموعه آموزشی، تربیتی است.
ساعت کاری
شنبه الی پنجشنبه از ساعت 7:30 الی 17